Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/11/28

kisördög

:-) Szépjóestét!
A jelek szerint bármilyen antiszociális vagyok, igazán gonosz azért nem bírok lenni. Néha pedig akarok, bizisten, pár embernek olyan jó lenne jól odapörkölni, de igazán kicseszni valahogy mégse tudok senkivel.
Ma is.
Van a munkahelyemen egy vén despota, fingszagú portás. Meg van sértve, ha tévézés közben merészelek bemenni a fülkéjét takarítani. Elvárná a vén majom, hogy vigyázzban álljak ajtó előtt a porronggyal meg a moppal és csak akkor lépjek be a szentélybe, ha kezdődik a reklám. Amikor ott kezdtem dolgozni azon is rajtakaptam, hogy a fogasra felakasztott kabátom zsebében kutatott. Ezzel el is vágta magát nálam, ettől kezdve nálam ő nem ember. Arról nem beszélve, hogy hétvégente valami iszonyatos tablettásbort nyomat, seggrészegen jól szét is csurgatja. A hűtőt kivül-belül le kell mosnom, olyan, mintha céklával lenne lelocsolva. A padló is csupa folt, a fugából ki sem jön a lila. És ami a legborzasztóbb, hogy ez a lőre a testében színt vált és mire a veséjén keresztül a pisszoárba, illetve a mögötte lévő fehér csempefalra kerül és alatta tócsában összegyűlik, sötétzölddé válik. Egészen sötét méregzöld fröccsenések vannak a falon és a padlón, borzasztó, még látni is szörnyű.
Mindezt csak azért írtam le, hogy világos legyen, útálom a vénembert mint a szart.
Ma jön nekem a lelkem, hogy beszélhetnénk-e, tanács kéne neki. Volt náluk egy porszívó ügynök, pont olyan porszívót kínált mint amit én is használok, vagy legalábbis hasonlót, de ennek még a feje is világít, van benne egy lámpa, hogy lehessen látni a sarkokat is és valami szuper filter is jár hozzá, kiporszívózta a matracot. Halk is, négyszázezer, megvenné a feleségének, ha én azt mondom, hogy megéri.
Nem volt szívem azt mondani neki, hogy vegye meg. Nagy teljesítményű, jól szervizelhető ipari porszívót kap százezer forint körül. Igaz, annak nem világít a feje, de ki az az idióta, aki elhiszi, hogy csak úgy tudja egy ágy alját kiporszívózni, ha világít neki a szívófej? Megsúgom, tökmindegy, hogy lát-e valaki vagy sem, ha elég lassan és módszeresen húzogatja a porszívót, az a porcicákat mindenképpen összeszedi, akár világít, akár nem,
Hát így.
Itt lett volna a lehetőség, hogy kidobassak az öreggel két havi fizetést, de nem vitt rá a lélek. Tudom pedig, hogy vasárnap megint felrobbanok, amikor meglátom, hogy mit művelt a hűtóvel és hogy megint fél órát rotyogtatta a körömpörköltet a mikróban és úgy ráégette a trutymót, hogy ecetes vizet kell benne forralnom, hogy valamennyire elfogadható állapotba hozzam.

Címkék: , ,

5 Comments:

  • At 11:23 du., Anonymous Névtelen said…

    Akkor lennél még rendesebb, ha azt mondanád, hogy vegyen porszívót, ha akar, de ajándékba inkább valami szépet vegyen, ne takarítóeszközt. Spóroltál neki 300.000-et, költse ékszerre, képre, ruhára, bármire.

     
  • At 12:29 de., Blogger Kinga said…

    Aszem, elhanyom magam... :)

    De meg mielott megtennem, mi az a tablettásbor???

     
  • At 7:20 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Tablettásbor vagy kannásbor vagy szocialista típusú bor; azokat a nagyon olcsó bor ízű szeszes italokat hívják így, amik nem szőlőből készültek (mentesek a tőkétől, ezért szocialista), hanem mindenféle aromákból, szinezékekből és némi alkoholból. Egy régi legenda szerint amikor a kocsmában csapra verték a hordót, abból víz folyt. Kihívták a "központot", a pasi beledobott néhány tablettát a hordóba, lezárta és azt mondta, egy hét múlva nyissák ki újra, addigra jó lesz. És jó lett.
    Szóval hamisított bor, a legtöbb borzasztó egyébként, savas, cukros, böfögtetős lőre.

     
  • At 2:35 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    jaja, Tibor, nem kell néki semmilyen tanácsot adni, a felesége pontosan tudja, hogy mit akarjon ajándékba kapni. Azt mondják, nem ver az isten bottal, hát őt se, elég baj néki a felesége. Megérdemli a sorsát egyébként, a belső elhárítástól ment nyugdíjba, utána meg tanácsi lakások elprivatizálásából szerzett annyit, hogy van otthon bőven ékszer, ruha, minden, csak jókedv nincs. Nem sajnálom, vegyen porszívót, ha több esze nincs.

     
  • At 2:52 du., Blogger Kinga said…

    Aha! A jelenseget ismertem, csak ezt a tablettasbor szot nem (a kannasbort mar igen). Sejtettem, hogy mirol van szo, csak nem ertettem, hogy kerul ide a tabletta es milyen tabletta... de most mar minden vilagos... :D Mindig tanul az ember.

     

Megjegyzés küldése

<< Home