Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/11/08

A marhavese a világ legbüdösebb és legagresszívabb étel-alapanyaga. Agresszív, mert úgy beleszívódik a nyers hússal kevert pisiszag a bőrbe, hogy két napig érződik, bármivel mosom.
Nem is nyúlnék hozzá, ha Őnagysága, a Kereksenekű nem szeretné annyira. Szegény már három napja száraztápon tengődik, nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen. Ma viszont habzsi-dózsi lesz neki, mire visszaérünk a sétából, megfő a hagymás répás vese gerslivel.
Én viszont két méterről szaglok, rettenetes. Nincs az a szappan,ami ezt leszedné.

8 Comments:

  • At 9:26 de., Anonymous Névtelen said…

    Kereksenekű Lujzának remek ízlése van! Remélem nem nézel neandervölgyinek, de én is szeretem a vesét. :-)

     
  • At 9:49 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem nézlek, már csak azért sem, mert a Münchenben is ezt főzött az informátor :-))
    Azt sajnálom csak, hogy nem mutatták magát az elkészítést, legalább megtudtam volna, hogy kell ezt a borzalmat emberi fogyasztásra alkalmassá tenni. Mert biztos azzá lehet, sőt, a sertésvesét tudom is, hogy kell elkészíteni, de a marhaveséről fogalmam sincs. Akármit vágok ki belőle, akárhogy abálom, cserélem a vizet vagy bármi, csak büdös marad.
    Egyszer megmutatod, mit kell vele csinálni?

     
  • At 11:35 de., Anonymous Névtelen said…

    Az előzőhöz: engem pont egy jobbrakanyarodó sodort le néhány éve. Csak súrlódás lett belőle, meg a kerék görbült el. Nem biciklizem azóta, de már rég meg akartam kérdezni, hogy hol teszed le biztonságosan a biciklidet? Nem tűnt még el soha biciklid?

    maria

     
  • At 12:30 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Most éppen a Ferenciek terén, a buszmegállónál van kikötve. Otthon a belső udvarban van hozzálakatolva egy fém kerti székhez, a munkahelyemen pedig kerítésen belül, őrzött udvarban tudom letenni. A régi munkahelyemen az őrzött parkolóba szoktam kikötni. Ha a belvárosban van dolgom, néha még mindig megbótolom az őrrel, hogy ott letehessem. Egyszer már loptak el egy olcsó montenbájkomat egy bolt elől, de azon csak egy vékony kis számzáras lakat volt, csípőfogóval levágták. Most egy hüvelyknyi vastag acélsodronyból készült biztonsági záras lakat van rajta, azt legfeljebb flexszel tudják levágni, de a Ferenciek terén azért ilyesmihez nem fognak hozzá.

    Ezt a jobbra kanyarodáást egyébként sokkal jobban meg kéne tanítani az autósoknak, mert nem hogy a velük párhuzamosan közlekedő bringásoknak, de a járdáról lelépő gyalogosoknak sem adják meg az elsőbbséget, holott meg kéne.

     
  • At 3:52 du., Anonymous Névtelen said…

    Köszi. Maria

     
  • At 4:34 du., Blogger Kinga said…

    Nem az "itten minden jobb" fejezetbol idezek, csak tenyleg erdekessegkeppen. Ahol lakom (bojszi, ID), nagy, parkvaros, rengeteg kerekparossal, stb. A varos ugy (is) tamogatja a biciklizest, hogy kismillio sargara festett kozossegi biciklit tesz ki mindenfele a belvarosban. Akinek szuksege van ra, folpattan egy ilyenre, elkarikazik vele, ahova akar, ott leteszi, ott hagyja, megy tovabb. Nem olyan regen (par eve) kezdtek ezt el, de jol muxik.

     
  • At 11:10 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Kinga, Pesten sem nagyon lesz más válaztásunk, ha nem akarunk belefulladni a forgalomba.
    Egyébként éppen múlt pénteken késő délután, már jócskán sötétben, lassan csepergő esőben téptem befelé a városba amikor valaki kiszólt egy leeresztett ablak mögül; "Igazad van!". Kicsit fékeztem, hogy "MIért?".
    Hát, "Mert Te legalább haladsz." És igaza volt a pasinak az anyósülésen, csak akkor vettem észre, hogy a Szent István park előtt, a rakpart fölötti úton végig be voltak szorulva az autók, úgy tekertem el mellettük, mintha álltak volna. Mint ahogy álltak is. Mondtam neki, holnap ő is üljön bringára, de most bocsásson meg, nincs időm vele beszélgetni, sietek :-)) Ha autóval kellett volna mennem, biztos lekésem a nyitányt. Sőt, lehet még az első felvonást is, tekintve a parkolóhely keresgélést.

    Az egyébként a legfőbb baj, hogy sokan ezt visszalépésként fogják fel. Négy kerékről két kerékre, fémkaszniból neoprémbe, szóval cikinek éreznék.
    Pedig nem az.
    Pár hete volt az egyik rádión egy beszélgetés a párizsi kultúrális attaséval és ő mondta, hogy Párizsban bringával, öltönyben, nyakkendőben, a csomagtartóra szerelt laptoppal járnak a csúcsmenedzserek is, egyszerűen azért, mert rettenetesen sietnek. És egy beállt városban sem a kétezerpárszáz köbcenti, sem a sofőr nem visz előrébb. A mindennapi élete lesz vele könyebb, ha valaki agyilag fel bírja fogni, hogy a bringa nem hobbi, nem is a csóróság jele, hanem praktikus, gyors, mindig kéznél lévő és háztól-házig szállító közlekedési eszköz.
    Egyébként, szombaton éppen Krétakörék mellé parkoltam, négy szinész közülök bringás. Keszei Borinak olyan Peugeot gép van a segge alatt, hogy csak néztem, a nyálam majd elcseppent. Hát se nem a csóróság, se nem a lúzerség jellemzi a csajt se, a járgányát se. Nagy Zsolttal azóta vagy kétszer találkoztam, előre köszön :-)) Pedig ő is vehetne magának valami dögös csajozós verdát, de bringával nyilván az is jobban esik neki :-)) Mondjuk, ő görkorizik is, úgy is találkoztam már vele előadás előtt.
    Az sem rossz, ha a felebarátném nem másnak adja el a házát, akkor vonattal kellett volna bejárnom és két megálló miatt nem lett volna érdemes metróra szállni. Le a föld alá, keresztül a hajléktalanokon, a sülú pizza szaga húgyszaggal keveredik brrrr, naponta nem szeretném. A bringát vonaton cígölni kényelmetlen és drága, akkor a nyugatitól a munkahelyig görkocsolyával mentem volna.
    De lesz még rá módom, remélem :-))

     
  • At 11:16 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem Keszei, hanem Péterfy Bori. Elnézést.

     

Megjegyzés küldése

<< Home