Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/02/20

Kísérlet

:-) Szépjóestét!
Ma végre megjavították a csöpögő csapot a munkahelyemen. Már nem is csöpögött, hanem vékony sugárban folyt. A szerelő valamiért otthagyta az elvízkövesedett szelepeket. Én meg fogtam, leszereltem róluk a gumi tömítést és a rézalkatrészeket beraktam egy pohár kólába. Holnap reggelre a benne lévő citromsav, foszforsav és egyebek szépen feloldják a vízkövet, olyan lesz a két szelep mint újkorában.
Mindezt egy cetlin meg is írtam nekik.
Kíváncsi leszek a reakciókra - na nem arra, hogy mi történik majd a vízköves szelepekkel az étkezési savfürdőben, hanem arra, hogy az eredményt látva hányan fognak elborzadni attól a löttytől.

Más:
próbálok híreket olvasni meg ilyesmi, de döbbenten tapasztalom magamon, hogy mennyire nem érdekel, hogy mi folyik itt. Semmi, tényleg semmi közöm ehhez a helyhez. Lassan már a nyelvet sem értem. Vagy ha szavakat néha mégis, a mondatokat szinte már sohasem.
Sajnálom. Nem lett volna szabad ennyire próbára tenni az ország és a benne élő emberek iránti felebaráti szeretetem és tűrőképességem. Ahol minden reggel ennyire fel kell készülnöm, hogy el ne hányjam magam, ha kilépek az utcára, hát ott már nem érdemes erőlködni - még az információgyüjtéssel se.

17 Comments:

  • At 1:45 de., Blogger tamas said…

    Ecetbe is tehetted volna, abban szebben latszik, mert nem takarja el karamell.

     
  • At 4:14 de., Blogger tamas said…

    Vizkoves szeleppel dusitott Cola (vagy ecet, vagy citromle, vagy pacalporkolt, vagy ozlabgomba, vagy varganya) eleg borzaszto, de ez nem a Cola (vagy az ecet, vagy a citromle, vagy a pacalporkolt, vagy az ozlabgomba, vagy a varganya) hibaja, hanem az a baj, hogy ossze nem valo dolgok keverednek.

    A bringad csapagyzsirja a csapagyon jo es fontos, a vajaskenyren meg borzaszto. Meg nem ennem. A vajat viszont ne kend a bringa valtojaba, mert beleavasodik, a lekvart meg plane ne...

    Szoval mindent tegyunk a maga helyere, es ott mondjunk iteletet rola.

     
  • At 8:01 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Gondolod, hogy a kóla a maga helyén annyira jótékony hatású?

     
  • At 8:58 de., Blogger AnTalk said…

    Az a sok sav segíti az emésztést és ha rendszeresen fogyasztod nem lesz vízköves a fogad.

     
  • At 2:38 du., Blogger tamas said…

    A cola a maga helyen epp olyan etel, mint az ecet, a citromle, a varganya, az anizsos cukorka, a feketekave, stb...

    En szinte minden heten megiszok egy-ket poharral, jol esik. Azt tapasztaltam, hogy ha valamitol rossz a gyomrom (evente egyszer), egy pohar cola segit rajta.

    Termesztesen tulzasba vive, viz helyett is csak azt fogyasztva nem egeszseges. Ugyanez igaz a tobbi etelre is.

     
  • At 9:50 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Mondjuk ezt el tudom fogdni, már többen mondták, hogy a kóla nagoyn jól büfiztet.
    Egyébként én az ecetesszenciákat tényleg takarításhoz meg mosógépbe, öblítő helyett használom. Főzéshez és salátákhoz csak alma- vagy borecetet használok.

     
  • At 10:36 du., Anonymous Névtelen said…

    Probald ki az alma vagy borecetet, az is oldja vizkovet. :-)

    Ez nem kriterium amellett, hogy valami egeszseges, vagy sem.

    Mellesleg, a gyomorsav is oldja.

     
  • At 1:20 de., Blogger VacskaMati said…

    Azert szeretlek teged olvasni, mert egy annyira meggyozodeses, melyen naiv, joszandeku altruista nepnevelo vagy:))) Kell az ilyen, kulonben vegleg beszurkulnenk es kozonyosodnenk, es akkor tenyleg nem lenne erdemes erteni se a szavakat, se a mondatokat - valoszinuleg nemigen lenne mogottuk gondolat...

    A kolat nalunk a gyerekorvos szokta eloirni bizonyos jellegu pocakfajasra, a mindenfele gyogyszer helyett (csak akkora gyerekeknek, akik mar ihatnak ilyesmi uditot, es csak 2-3 napi 1-2 poharral, slussz). Szoval azert neha jo is;)

     
  • At 7:17 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-))
    Igen, tudom, pedig tiszta erőből próbálom magam visszafogni, de időnként csak kibukik belőlem a népnevelő.
    Kár hogy megszűnt a szak, most beíratkozhatnék, tuti, nem lenne nagy túljelentkezés :-//

     
  • At 2:43 du., Blogger Kinga said…

    Miutan ugy tunik, itten nincsenek "kolaivok" (rajtam kivul, de en dietdrpepperivo vagyok), csak halkan mondom, hatha olvassa valaki, akinek ez hasznos info, hogy engem a fogorvosom szokott anno lebaszni a szensav miatt, mert hogy a fogaknak sem tesz jot. Ugyhogy mar evek (evtizedek, haha) ota csak szivoszallal, hogy kerulje a fogakat.

    Egyebkent ha mar nepi gyogymod: amikor most par napja iszonyatos gyomorrontas, stb. virust szedtem ossze, es egyfolytaban hanyingerem volt, nem a kola segitett, hanem a Seven Up (a cukros, nem a diet). Nem tom, miert, lehet, hogy ez legenda (en aszittem, oszinten szolva), de itt halalkomolyan Seven Up-ot adnak kicsinek-nagynak, ha ez elofordul. En most tapasztalatbol mondom, a kola nem segitett, viszont a Seven Up igen. Nem tom, miert, halvany elkepzelesem sincs, mi van a Seven Up-ban, ami jobb (ha van egyaltalan, es nem csak pszichologia).

     
  • At 12:52 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem igazán vágyom az USA-ba, de addig nem halok meg, amig ezt a drpepper izét meg nem kóstolom. Márpedig ha jól sejtem, ahhoz ki kell oda mennem.

     
  • At 1:52 de., Blogger tamas said…

    Nyaron tervezem,hogy hazalatogatok egy ket hetre. Ha kered, szivesen viszek Neked kostolot. Komolyan.

    Engem a fagiforra emlekeztetett amikor egyszer megkostoltam... ;-)

    Jo ha tudod:
    Coke pH was 2.44,
    Pepsi pH was 2.46,
    Dr. Pepper pH was 2.93,
    Sprite pH was 2.88,
    Moutain Dew pH was 3.23, and
    Mug root beer pH was 4.06
    forras: http://www.selah.k12.wa.us/SOAR/SciProj2002/SaraW.html

     
  • At 1:54 de., Blogger tamas said…

    Persze ha jobban meggondolom, akkor ha megakadalyozzuk, hogy valaha is drpepperhez juss, azzal az orok eletet biztositjuk szamodra... "addig nem halok meg, amig ezt a drpepper izét meg nem kóstolom"
    Szoval nem tudom, hogy okos dolog volt-e az ajanlatom.

     
  • At 12:18 du., Blogger VacskaMati said…

    Itthon tecsoban lehet kapni idonkent drpeppert, kiserletezhetsz:)

     
  • At 3:01 du., Blogger Kinga said…

    Brunnhilde: hehe, ezt nem a magyarorknak talaltak ki. Igy, ahogy mondom (irom), szo szerint vedd, en egyetlenegy magyarral nem talalkoztam, aki meg csak kozombosen is nyilatkozott volna a drpepperrol. Nem veletlen, hogy majdnem minden udiot bevittek a vilag arra a tajara, a drpeppert nem. Valahogy nem magyar izlelobimbokra talaltak ki, ezt halalkomolyan irom. Ugyhogy akar ki is hagyhatod, maris megjosolom, hogy mint minden magyar, hanyingered lesz tole :D Kell az neked?

    Egyebkent egy ideig az az urban legend terjedt, hogy aszaltszilvabol keszult (mert olyasmi ize van, az ketsegtelen), de mint kiderult, ez csak mese mese meskete. En egyebkent nem ismerem a normalis valtozatot, eletemben nem ittam, csak a diet-et, aminek valszeg mas ize lehet, mint minden diet valtozatnak.

     
  • At 9:40 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Tamás, köszi, ezekről ilyen részletességgel fogalmam sem volt. Ne aggódj, az eredeti úgy hangzott, hogy addig nem halok meg, amig Kubába el nem jutok. Hát majd oda nem jutok el legfeljebb :-)) De mijaza mug root beer?
    Kinga, ezek közül a diet változatok azok, amiket még annyira sem bírok meginni, mint a cukrosakat. Úgyhogy Tamás is inkább a cukrosból hozzon egy üveggel :-)) Téynelg kíváncsi vagyok erre az izére, az én ízlésem annyira eltér az itthoni átlagtól, hogy akár még tetszhet is. Mondjuk, 2,8-as Ph-val rászokni nem fogok, az biztos.

     
  • At 10:55 du., Blogger Kinga said…

    Na, a root beer az, amitol viszont nekem van hanyingerem :D

    Itten van a wikipedia rola:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Root_beer

    A wiki beszel az alkoholos valtozatarol is, de az kozel sem olyan ismert, mint a nem-alkoholos. J. nagy kedvence, jaaaaaaaj.

    A normalis valtozatok nekem tul edesek, soha nem birtam meginni semmilyen uditobol.

     

Megjegyzés küldése

<< Home