Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/02/10

Visítva fakadok,

ÁáááááááááááááááááááááááááááááááááÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ááááÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááááááááááááááááááááááÁÁÁ

Ez hihetetlen ami ma este történt, még mindig nem tértem magamhoz. A vér ezerrel száguldozik az ereimben, csoda, hogy fel nem robbanok. Vagy még inkább fel nem robbantok valamit vagy valakit.

Este operában voltam, a Turandot ment, bérletben, a III. emeleten székelek ilyenkor. Nem voltam túlságosan elragadtatva az előadástól, de ez most már mindegy is, akkor sem lenne jobb kedvem, ha a világ legszebb Turandotját hallom ma este.
A III. felvonás elején járunk. A szinpadot halvány, kékes fény önti el, a zombinak öltöztetett kórus szanaszét hever a szinpadon és halkan, panaszosan nyöszörgi, hogy Pekingben senki sem alszik ma éjjel, a halál kapuról kapura jár, stb. A tenor már gyűjti a levegőt a Nessun dormához, amikor a szomszéd széken ülő vén ku idős hölgy a fülembe súgja (szó szerint!!):
- Biztos idehozták a korlátokat a parlament elől.-
Nézek rá, mint a bornyú, nem is értem, mit akar. A szinpad felé int. A Turandot díszletét egy érdekes, térelválasztóként és lépcsőkorlátként is működő rácsozat adja, a III. felvonás záró szinpadképe így néz ki:


Hogy erről a lépcsőkorlátról hogy jutott a Parlament meg az azt körülvevő kordon a vén szipir kedves idős hölgy eszébe, nem tudom. Gondolom, egy bizonyos kor után már mindenkinek az elméje elmórickásodik. (Remélem én időben meghalok, még mielőtt oda süllyednék.)
Se köpni, se nyelni, se bármit felelni nem tudtam - szerencsére. Mert erre csak háromféleképpen lehet reagálni:
1. elröhögöm magam - a tenor éppen rázendített a slágeráriára, ez ugye nem lett volna szerencsés.
2. elküldöm a kedves idős hölgyet a kedves idős édesanyjába - lásd mint fent.
3. kidobom a vén riba kedves idős hölgyet a székéből - a III-on voltunk, pont annyit kapnék érte, mint egy rendes emberért. Ráadásul azt is agyonütheti akire ráesik, ő meg ugye nem biztos, hogy ezt érdemelné.

Hát így történt, hogy elöntötte az agyamat az agyhúgykő, a vérem 200 decibellel kezdett dobolni a fülemben, dunsztom sincs, hogy sikerült-e kiénekelni az ária végén, hogy "vihincseeróóóóóóóó".

Még mindig nem tudok mit mondani, már persze azon kívül, hogy a legszívesebben most azonnal csomagolnék és mennék innen a picsába. Nem lehet egy ilyen nyomorult, elvakult, szutykos, egybites agyú országban élni. Illetve lehet, de én nem akarok. Nem akarok én is Móricka lenni, márpedig itt előbb vagy utóbb azzá válok, ha ennyi hülye emberrel vagyok körülvéve!! Basszus, emberek, ez tényleg nem igaz, valaki ilyesmivel jön nekem az Operaházban, amikor a kórus éppen csak zümmög, zenekar az este legszebb pianóit játssza és mindenki lélegzetvisszafojtva várja, hogy az énekes belekezdjen a világ operairodalmának tán legtöbet énekelt és legtöbbször visszatapsolt tenor áriájába, a Nessun dormába!!

Nagyon szépen kérek mindenkit, de őszintén, térden állva könyörgök; hagyjuk egymást békén!
Legalább színházban és temetőben ne politizáljunk!!
Kérem!! Könyörgök!!

Címkék: , ,

11 Comments:

  • At 4:18 de., Blogger Kinga said…

    Nem csak jopofiskodni akart? Assenem jobb, tudom, amikor az ember ugy igazan/vegre _benne van_ egy eloadasban (konvyben, filmben, koncertben, kepben, stb.), de nem biztos, hogy politikai elu volt a megjegyzese, nem? Nem lehet, hogy csak a szamara szokatlan diszlet miatt jutott ez eszebe? Nem tom, csak gondolom... Vagy mibol gondolod, hogy politikai volt?

     
  • At 8:55 de., Anonymous Névtelen said…

    Van akinek tényleg mindenről az jut eszébe, hogy "Gyurcsány monnyonle", de azért mert van egy pár hülye bunkó még az operakedvelők között is, azért még nem kell nekimenni a világnak. Máshol is vannak hülyék.

     
  • At 9:09 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Kinga, egyrészt nyilván már én is kezdek elmórickásodni, másrészt viszont abból gondolom, hogy a Hősök tere után rögtön az Operaházban lehet a legdurvább zsidózásokat és kommunistázásokat hallani. Dunába lőni ugyan csak a Gyurcsányt akarták még eddig, de szünetben pontosan tájékozódhatsz arról, hogy melyik karmester zsidó, melyik művész házasodott zsidó családba, a karrierje érdekében ki kefél zsidóval, továbbá, hogy melyik művészt kéne örökre eltiltani a szinpadtól, mert Népszabadságot olvas. Sőt, még azt is megtudthatod, hogy melyik lakópark lakásait vásárolta fel négyezer izraeli zsidó. Este idejöttek (mind a négyezren), megvették a lakásokat és reggelre már itt sem voltak, visszamentek Izraelbe (mind a négyezren). Mindezen információkat simán begyűjtheted egy Nabucco vagy egy Tannhauser szünetében.

    Faline, igazad van, persze, nem kéne az egész világnak nekimenni. Nyilván van egy jól fejlett üldözési mániám nekem is. Viszont nem lehet nem észrevenni, hogy ez bizony az utóbbi pár évben külső behatásra fejlődött ki bennem. Én sem örülök neki, ne gondold, hogy hű de nagyon jó győzködni magam, hogy nem mindenki hülye.

     
  • At 9:48 de., Anonymous Névtelen said…

    Sajnos !
    Operában, gyógyfürdőben, buszon,piacon és még ki tudja hol nem...továbbá valóban inkább a főleg csak beszélgetni vágyó jólszituáltnak tetsző vén HÜFA-k ill. HÜPI-k(copyright Brünnhilde)
    Előregyártott válaszom hasonló esetekre:" és azt teccik tudni, hogy a hülye fiatalokat idős korukra tiszteletből szenilisnek illik nevezni ?"
    Bevált!

     
  • At 9:56 de., Blogger AnTalk said…

    Temetőben! Ott szoktak a legintenzívebben. Mikor, kinek a sírja előtt állva (vagy más pózban) illetve azt rongálva.

     
  • At 10:13 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Igen, tudom - sajnos. Azért írtam, hogy legalább a temetőben ne. A színházhoz persze hozzá kell érteni a koncerttermeket, a múzeumokat is.
    Abba már belenyugodtam, hogy buszon, asztalnál, orvosi rendelőben, munkahelyen, mindenhol ölik egymást az emberek. De legalább a zenét és a halottakat kíméljük meg - magunkat kímélnénk vele.

     
  • At 3:07 du., Blogger Kinga said…

    Ja, ertem. Remes.

     
  • At 4:25 du., Anonymous Névtelen said…

    Nekimenni a világnak, azt úgy értettem, hogy világgá menni. Bocs, hogy pongyolán fogalmaztam. Félő, hogy máshol sincs sokkal kevesebb hülye, erre akartam célozni.

     
  • At 4:26 du., Anonymous Névtelen said…

    Faline voltam, csak nem boldogulok ezzel az új rendszerrel.

     
  • At 10:33 du., Blogger Kinga said…

    Teljesen OFF, de hatha erdekel (annyira nem egetrengeto, csak kuriozum)

    http://tinyurl.com/3b8m4b

    es

    http://tinyurl.com/2wpbmv

    ON

     
  • At 12:22 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Drága szivem, pont a lényeget felejtette ki elmondani a riporternek; a Kakaó-koncerteket!!
    Az abszolut Fischer találmány. Vasárnap délelőttönként egy mini kis zenekarral rövid kis darabokat játszanak gyerekeknek. Közben mesél a hangszerekről, az egyes motivumokról, a darab keltette érzésekről. Egy óra az egész, a gyerekek közben kapnak egy bögre kakaót is, arról kapta a nevét.
    Egyébként azt hiszem, már NY-ben is volt egy, szép sikert aratott.
    A meglepetés-koncerteket máshol még nem merte csinálni, azt mondja, csak itthon van akkora reputációja, hogy a közönség a műsor ismerete nélkül is megveszi a jegyet :-))
    Köszi Kinga, ez nagyon aranyos kis cikk volt.

     

Megjegyzés küldése

<< Home