Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/02/17

Rizsa

Hát, ekkora baklövést régen követtem el, hogy a maradék kis szalontüdőm mellé rizst készítsek köretnek!
Zsemlegombócra nem lenne idő (annak ugye pihenni kéne) tésztát valamiért nem akartam, hát gondoltam, majd rizzsel.
Nagyon, nagyon rossz, a sűrű citromos mártás pikánsságát teljesen legyilkolta a rizz semleges íze. Ráadásul ronda is lett, egy sápatag mosléknak néz ki a tányéron.
Már mindegy, majd estére vígasztalásképpen az egyik szünetben eszek egy napraforgós perecet és iszok mellé egy pohár bort.
Vagy nem.
Mennem kell dolgozni, hogy én hogy útálom!! Nem is a munkát, hanem azt, hogy ilyenkor még bent szöszöl a főnök, a mikrókban főzi a kutyakaját, a cipője talpából a frissen felporszívózott szőnyegekre potyogtatja a sarat, a frissen letörölt konyhapultra locsolja a tejet meg a narancslét. És még jó, ha csak a pultra, az is előfordul, hogy az evőeszközös vagy a konyharuhás fiókba borít bele egy fél doboz tejet. De olyan is volt már, hogy egy kirántott konyharuha csücskét pöccintette bele a pulton felejtett fél tányér levesbe, a szmötyi így szivárgott be a kéttucatnyi konyharuha közé.
Tényleg nem értem, hogy miért nem rak le egy tábori ágyat a raktárban, sokkal jobban járna, rengeteg időt spórolhatna meg magának.

Más:
az éjjel annyira hideg volt, hogy elfagytak a hóvirágok.
Mondom: EL-FAGY-TAK-A-HÓ-VI-RÁ-GOK!!!
Fonnyadtan, kókadtan hevernek a földön, ilyet én még soha nem láttam. A téltemető sárga szirmai is összepöndörödtek, megbarnultak; ez is a fagyhalál jele.
Azt hiszem, előveszem az irhakesztyűm.

3 Comments:

  • At 8:47 de., Anonymous Névtelen said…

    vajon hogy néz ki egy egy ilyen koszmok fönök? linkelj be egy fotot pliz :)

     
  • At 9:50 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Az a legborzasztóbb, hogy teljesen normálisan néz ki. Sőt, normálisna is viselkedik ha odafigyel, csak éppen egyre ritkábbna figyel oda. Olyan, mintha nem is a Földön élne, mintha valami távoli bolygóról csöppent volna ide. Valami olyan helyről, ahol a törülközők maguktól visszamásznak a heylükre, a konyharuhák öntisztulók és a kutya pofájának megtisztogatása után rögtön lehet velük kanalat fényesíteni. A szőynegek is maguktól szagtalanulnak, sőt, a lefolyókba szorult több maroknyi kutyaszőr is önként és dalolva lebomlik még azelőtt, hogy eltömítené a lefolyót. Sőt, a pulton felejtett fél tejek is reggelig alszanak csak, aztán visszaédesednek.
    :-))
    :-((

     
  • At 5:53 du., Anonymous Névtelen said…

    man, örülhecc, hogy nem a fönök a hàzibaràtod :))
    persze, alternativànak elképzelhetö a megoldàs, hogy hozzàd küldi a bejàronöjét.
    minden jot
    (eZ)

     

Megjegyzés küldése

<< Home