Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/01/27

:-) Szépjóestét!
Tele vagyok élménnyel, de ma 80 km/óra szembeszéllel kellett megközdenem. a szél még a rádió dugóját is kifújta a fülemből.
Dugdostam vissza szorgalmasan, mert a Kossuthon Orson Welles Világok háborúja című hangjátékát adták, mindenféle szakértői riportokkal megfűszerezve. Baromi érdekes volt, a ráűdió hangátárból letölthető, a 19 és a 20 órai adásokat kell kikérni.
a youtube-on is fent van, angolul tudőknak. Nekem különösen a "tánczenét közvetítünk" és "addig zongoramuzsika szól" című fogások tetszenek. Hideglelés, el is hiszem, hogy hetven évvel ezelőtt az emberek egy része pánikba esett.


Holnap jövök, mert isteni színházakat láttam a hétvégén. Aki nem volt ott az Örkény Blogszínház felolvasóestjén bánhatja, kedves cimborám szavával élve lepisáltam a bokámat. Iszonyú jó szövegek születnek a magyar blogszférában, az Örkény színészei remek előadást hoztak össze.
Ma délelőtt meg a Merlin Varázsfuvoláját néztem meg. Nagyon kedves, sok humorral és szeretettel összehozott produkció, igazán élveztem. Inkább mjüzikel mint opera, de annyira vicces és olyan ötletgazdag, hogy ezerszer inkább javaslom ezt, mint az operaházi avas, poros vackot. Rengeteg gyerek volt, nagyon élvezték, kifelé jövet énekelték a pa-pa-pa-papa-papa-papapapageno-papapapagena duettet, teljesen be voltak indulva. Akinek 8-10 éve gyerkőce van, az vigye, amig még műsoron van, mert ezt élvezni fogja a kölök - ami az operaházi produkcióról nem mondható el.
Tegnap este meg gyönyörű Tannhausert hallottam, remek Vénusszal és kiváló Tannhauserrel meg Pásztorfiúval és Hermann Őrgróffal. ŰWalter kerestetik, elképesztő, hogy erre az egy áriás szerepre nem találnak egy normális tenort. Az egész előadást haza tudja vágni, hogy erre a "kisdalnokra" nincs egy épkézláb tenor.

Részletes beszámolók és linkek holnap, remegnek a combomban az izmok, esek össze.