Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/04/15

Éji kaland Szegeden

:-) Szépjónapot!
Nno, hát úgyis régen volt már a blogon szexuális zaklatásról szó. Azt gondolnám, hogy vagy tíz éve kihíztam azt a kategóriát akinek aggódnia kell a szexuális biztonsága miatt, de szombat éjjel rá kellett döbbennem, hogy mégsem.
Kurvára nem örülök neki.
Éjjel egy körül mentem ki a szegedi vasútállomásra, jött szembe egy fiatalember, kérdezte, hány óra. Semmi veszélyt nem éreztem, egy tiszta és rendezett város központjában voltam, az egyetemi kollégium előtt, és egy szürke kis fiatalember civilizált hangon kérdezett, hát miért ne válaszolnék, hogy háromnegyed egy van. Megköszönte, megfordult, elindult a zebra felé. Aztán -mint aki meggondolta magát- megfordult, és megint kérdezett:
- Bocs, ne haragudj, de a gyönyörű szép cicidet is megfoghatom? -
És már nyúlt is, hozzá is ért a blúzomhoz, de markolni már nem volt ideje, mert úgy vágtam a kezére, hogy a csattanás visszhangot vert. És hangosan, fülsértően sziszegtem, nem ordítottam, hanem sziszegtem, hogy NEMMM!!
Iszonyúan megijedt a pasi, sarkon fordult és elrohant, egy másodperc alatt eltünt a Tisza felé vezető árnyékos kis mellékutcában. Szerintem azt sem hallotta meg, hogy utána szóltam, hogy ha még egyszer meglátom, szétrugom a kis pondró pöcsét. Tényleg nagyon gyorsan felszívódott, még a lépteit sem lehetett hallani.
Egy darabig álltam ott, próbáltam összeszedni magam. Először fel akartam hívni a rendőrséget, aztán elgyávultam, és mégsem. A szatirt nyilvánvalóan sikerült elriasztanom, de olyan gyorsan történt az egész, hogy még személyleírást sem tudtam volna adni róla, legfeljebb annyit, hogy kábé olyan magas volt mint én, és sem alkoholszagot nem éreztem rajta, sem egyéb zavarodottságot. Magyarázkodni sem volt kedvem a rendőröknek, hogy mit keresek éjszaka egy vadidegen városban meg hasonlók. Elgyávultam, otthagytam a szegedi nőknek egy kis gennyláda pöcs szatírt.

Címkék: , ,

5 Comments:

  • At 7:30 du., Blogger Kinga said…

    Jaj. Bele sem merek gondolni, hogy mi mas tortenhetett volna - mert mi van, ha mondjuk a pasi ketszer akkora, mint te, es mondjuk az "ellenallas" a gyongeje???

    Szerezz be valami spray-t vagy mittudomen, ez remes, hogy olyan korulmenyek kozott, mint amit leirsz is megtortenhetnek ilyesmik, megijedtem, komolyan.

     
  • At 7:48 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Kinga, nem nagyon érdemes, ha nem tudsz az ilyeneszközökkel nagyon profin bánni. Ha nem tudod fellépéssel és határozottsággal elriasztani, vagy legvégső esetben bevágni a fejét a járdaszegélybe, akkor tök fölösleges nálad akármi. Egyrészt, mire előbányászod rajtad van, másrészt egyszerűen kicsavarja a kezedből és lefúj a saját szpréddel. Vagy lelő a saját pisztolyoddal. Ha higgadt tudsz maradni, még mindig van esélyed, hogy felrántod a cippzárját és ezzel lenyesed a pöcsét. Önvédelmi eszközt csak annak érdemes magánál tartani, aki minimum hetente van lőgyakorlaton.
    Egyébként a következő lépés az lett volna, hogy a hátizsákom bevágom a legközelebbi ablakon. Inkább fizetek egy üvegkárt, de akkor valaki vagy kinéz, vagy bekapcsol egy riasztó.

     
  • At 8:25 du., Blogger Kinga said…

    Persze, igazad van; itt is azt verik az emberek fejebe, hogy ilyen szituaciokban, marmint akkor, ha tenyleges szexualis vagy barmilyen mas eroszak aldozta lettel, a legeslegfontosabb, hogy _eletben maradj_. Minden mas le van szarva. Mas szoval azt tanitjak itten, hogy nem koll batornak lenni, semmi hoskodes, semmi, semmi, eletben koll maradni. Minden aron. Kibirni, tulelni.

    Meg nem kerultem ilyen szituacioba, nem tudom, en hogy reagalnek, de amilyen beszari vagyok, valszeg nekem nem lenne nagy ugy passzivitast es latszolagos beletorodest "szinlelnem"...

    Jaj, azert vigyazz magadra, igerd meg.

     
  • At 11:23 du., Blogger drc said…

    tirpák (=nyíregyházi!) késelőként tökéltetesen egyetértek Brühildével! ha nem tudod 100%-os biztonsággal kezelni, akkor inkább ne legyen nálad semmiféle fegyver, mert abból csak baj lehet.

    egyébiránt pedig gratulálok a lélekjelenlétedhez! nem volt semmi, ahogy regáltál. sokan ilyenkor csak lefagynak.

     
  • At 10:49 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Igen, a lélekjelenlét a legfontosabb. Egy határozott hagyjon békén!-nel vagy Nem!-mel szerintem tízből kilencet el lehet riasztani. Jó lenne, ha a nők valahol ezt gyakorolhatnák. Mármint hogy hogy lehet a zaklató szándékkal közeledő férfiak kedvét rövid úton elvenni a beszólogatástól és taperolástól, hogy a továbbiakról ne is beszéljek. A zaklatók és erőszakoskodók többsége egyébként gyáva, könnyű őket megriasztani. Kárt mondjuk ők is tudnak okozni, de közvetlen életveszélyt nem jelentenek, "csak" pszichés károkat okoznak.
    A gond a pszichopatákkal van, hát ott semmi sem segít. Szar ügy nagyon, bánom már, hogy nem hívtam ki a rendőröket. nem ok az, hogy oylan hirtelen felszívódott, hogy meg sem találták volna.

     

Megjegyzés küldése

<< Home