Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/05/02

A rövidlátás diszkrét bája

A Vértes felé menet útközben a barátnőm megkért, hogy nézzem meg a térképen, hol kell lekanyarodni az M1-ről. Szégyen vagy nem, de nem láttam a betűket. Mozgott is az autó, és ugyan csak 1 dioptriás olvasó szemüvegem lenne, ha nálam lett volna, de az már bőven elég ahhoz, hogy a térkép apró betűi összefussanak.
Azért persze csak megtaláltuk, hogy Bicskénél kell lekanyarodni.
Autóztunk tovább, barátnőm elöl a kormánynál, én a hátsó ülésen, a kutyákkal.
Elértünk egy pirinyó kis faluba, vagy tán nem is falu, csak valami útelágazás, Kotlóhegy a neve. Barátnőm fogja a térképet, keresi hogy hol vagyunk, mikor érünk a találkozási ponthoz. Nézi, forgatja, hát itt bizony nincs Kotlóhegy, tán rossz felé kanyarodtunk. Én a hátsó ülésről odapillantok a kormányra terített térképre és már láttam is, mondtam is, hogy dehogynincs, ott van a jobb gyűrűsujjad körme fölött három centivel.
Hehe.
Édes.
Szerintem mégiscsak keresek inkább egy ortopéd orvost, aki vagy fél méterrel megnyújtja a karom. Mégiscsak kényelmesebb, és ráadásul mindig kéznél is lenne, nem úgy, mint a szemüveg.

Címkék: , ,

2 Comments:

  • At 10:59 du., Anonymous Névtelen said…

    Egy-két évente ortopéd orvos? 8-)

     
  • At 9:50 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Jajj, ne ijesztegess.
    Így is nagyon kellemetlen, angolon is egész elszédülök, mert az olvasáshoz meg az íráshoz kell, viszont ha már felnézek a tanárra, összefut minden, le kell venni. Akkor megint homályosabban látok, rá kell nézni a papírra, megint fel kell rakni. Kész agyrém.
    Megyek is, veszek egy doboz okuvitot.

     

Megjegyzés küldése

<< Home