Brünnhilde szikláján

Valló világ

2010/02/21

Kinzó kérdés

Kissé megkésve bár, de mégiscsak megkérdezem, hogy ilyen és ehhez hasonló ruhákban hogy lehet beférni az Operaház 80 centi széles WC-ibe? Ahol én még nadrágban-blúzban sem tudok úgy megfordulni, hogy be ne üssem a könyököm, esetleg a bővebb szárú nadrággal vagy a libbenő szoknya aljával le ne töröljem az ülőkét?

origo.hu képgaléria

Címkék:

5 Comments:

  • At 8:11 de., Anonymous Galagonya said…

    Kiizzadod :)

     
  • At 10:19 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    :-D
    Elképesztő különben, ez a ház még akkor épült, amikor a nők tornűros szoknyát hordtak, 5-6 kilós farpárnákkal. Meg abroncsos szoknyát, oylasmit, mint az a bugyirózsaszin, ami Kiszelen van.
    Gondolom, ők nem ettek, nem ittak :-)
    Egyébként ha belegondolsz, felháboritó, hogy ennyire nincs kultúrája nálunk a dolognak. Nyilván, nem ez a legnagoybb problémánk, de azért mégiscsak mutatja a közállapotokat és a a közizlést, hogy az ország második legreprezentativabb épületében egy estélyi ruhás nő nem fér be a klotgyóba - már ha egyáltalán bejut, mert általában hosszú sorok állnak előtte.

     
  • At 10:47 de., Anonymous Galagonya said…

    Gondolom a jelenlegi toalett nem az úri közönség toalettének megigazítására szolgál, mint amikor megépült az operaház, hanem a "proli" nézőközönség kiszolgálására alakították át.

     
  • At 7:33 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    prolik is meg szoktak fordulni a WC-ben.
    Egyébként, most hogy mondod, tényleg kéne tudni, hogy a felújitás előtt mennyi és mekkora WC volt. Fórumokon feldobom a kérdést, bár, nincs kizárva, hogy nem pont ilyesmiről akarnak nosztalgiázni azok, akik emlékezhetnek azokra az évekre :-)

     
  • At 9:29 du., Blogger Kőváry Orsolya said…

    Úrinő nyilvános helyen nem jár wc-re, sőt senkinek a fejében meg se forduljon, hogy neki is vannak ilyen szükségletei. A mosdóba amúgy is csak a rúzs és a frizura kiigazítása miatt kell járniuk.

     

Megjegyzés küldése

<< Home