Brünnhilde szikláján

Valló világ

2006/01/26

:-) Szépjóestét!
Úgy ki vagyok csavarva, mint a rongy. Máma nem volt egyetlen főnök sem, még a telefonok is szabadságra mentek, úgy dolgoztam mint a kisangyal, majdnem teljesen végeztem a 2005-ös adatok rögzítésével. Ha holnap is ilyen nyugi lesz, reggel megnyithatom a 2006-os évet és attól kezdve naprakész vagyok :-))
Woww!
Este másoddolgozó, most fáj a hátam -pedig az nem szokott- és még tanulni is kéne, legalább kiszótárazni a legfontosabb metódusokat. Elhatároztam ugyanis, hogy a Delphi elméletét hasonlóképpen fogom megtanulni, mint az angol mondatokat és kifejezéseket. Egy cédulka egyik oldalára felírtam magyarul, a másikra angolul. Volt egy hétre kétszáz ilyen cédulám befőttesgumival összefogva. Buszon, klotyón ülve, pénztárnál sorállás közben a lehető leglehetetlenebb helyeken is elővettem mondjuk huszat. Megnéztem az egyik oldalát, olvastam hogy "Az én öcsém a te hugoddal a mi kertünkben játszik a Pisti labdájával." :-) Szép, napi használatú példamondat, de benne van egy csomó személyes névmás, ragozás, mifene.
Ha le tudtam fordítani fejben akkor jó, ment a cédulka a bal zsebbe.
Ha nem, akkor megnéztem a másik oldalát és ment a cédula a jobb zsebbe. (ha tudtam, akkor is megnéztem, ellenőrzésképpen) Amikor elfogyott a kupac, újra elővettem azokat, amikre nem emlékeztem és kezdtem előlről. Hol az angol oldalával, hol a magyarral, elképesztő mennyiségű kifejezést lehetett így memorizálni. Eredetileg szótanuláshoz javasolták a módszert, de az nekem kevés volt, én egyből kerek mondatokat akartam tanulni, nem volt időm évekig angol tanfolyamra járni.
Hát, ezt a módszert akarom most bevetni a metódusok bemagolásához, van belőlük pár száz és nem lehet tudni, hogy melyik hatot fogják kérdezni a vizsgán.

Más:
Megnyugodva hallom, hogy a héten véget ér a fidesz évértékelést előkészítő körútja vagy mije, szóval ha minden igaz, akkor egy darabig Orbán nem fog újabb hajmeresztő ígéreteket tenni. Csak a hírekben hallottam, a harmadával csökkentett járulékok után kedvezményes benzin a munkába járóknak és ilyen baromságok, most nincs kedvem utána járni a beszédeinek. Most gondolom összeül a stáb, rendelnek egy kocsiderék pizzát és pár éjszaka alatt megszülik a választási programot (amire majd azt mondhatják, hogy egy dolog a válsztási program és egy másik dolog a kormány program).
Mifelénk azt mondják, hogy igen-igen szegény ember az, aki még ígérni sem tud.

Azt azért itt most kijelentem, hogy én arra a pártra fogok szavazni, amelyik megígéri, hogy a bajuszos férfiakat kötelezni fogják, hogy minden nő nyakát megcsiklandozzák a bajuszukkal aki erre megkéri őket. Kötelezően, a kérés visszautasítása apeh elenőrzést és büntető feljelentést von maga után! Igenis, minden nőnek alanyi jogon jár, hogy időnként egy szépen stuccolt bajusszal jól megcsiklandozzák a nyakát és/vagy egyebét!
(a törvény meghatározná a kivételeket is. Eltiltanák például a nyakcsiklandozástól azokat a bajuszokat, amelyek tulajdonosának a neve Á-val kezdődik és der Jánossal végződik, illetve K-val kezdődik és övér Lászlóval végződik. Igaz, őket valószínűleg a kutya sem kérné meg ilyesmire)
Sőt, azt is követelem, hogy a jelenleginél jóval olcsóbban adják a bébiételt! Mennyivel egyszerűbb lesz a kutyámnak negyedáron megvenni a csirkemájas zöldborsópürét, mint minden hétvégén főzni neki, hát nem?
És ha már kérhetek, akkor azt is szeretném, hogy évente, jutányos áron kaphassak minimum két darab márkás melltartót és mondjuk hat darab bugyit. Pont mint Kubában, szépen odaadják a bugyi-jegyet, azzal el lehet sétálni a boltba és a jegy ellenében kedvezményes áron megvásárolni a cuccot.Akinek pedgi netán egy évben nem elég hat bugyi, az a luxus igényeit elégítse ki luxus áron a luxus profitot lefölöző luxus butikokban.
Nno. Több követelés most nem jut az eszembe, de még gondolkodom a dolgon, addig kell ütni a vasat amíg meleg, most kér a nép, most adjatok neki és hasonlók.

most pedig megyek szépülni, jó éjszakát :-)