Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/02/16

Uhh, hHuu, hát ez kemény volt.
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy mi az az 'új többség' és kikből állt össze és mikor? És hogy miért csak a szálkás kezű munkát végző dolgozókat kell megbecsülni? Vagy hogy is van, lehet nem pont ebbe a sorrendbe rakott szavakkal írta körül a proletárt. Vagy a plebeljust, mindegy is, az a lényeg, hogy ne engedjük begyűrűzni a nyugati kapitalizmus mételyét. És az is milyen jó, hogy az új többség és a polgári oldal viszonyban van egymással! Hogy miylenben azt nem mondja, de biztos nem alá-fölérendeltségre gondolt, ugye nem? És lényeg a pozitív gondolkodás, merjünk győzelmet álmodni. És abban sincs semmi ellentmondás, hogy a fiatalok itt azzá válhatnak amivé akarnak, feltéve, ha figyelembe veszik, hogy három szoba három gyerek négy kerék a menő és hogy egy a tábor egy a zászló.
Jajj.
Hogy is volt az annak idején??
Egy a jelszónk a béke,
harcba boldog jövért megyünk!
Egy nagy cél érdekében
tör előre ifjú seregünk!
stb.stb.
jajj.

Bevettem inkább két macskagyökér pasztillát, ittam rá egy pohár alkoholmentes sört (a komló miatt, komló+macskagyökér a legjobb altató) és elteszem magam holnapra.
Holnap nagytakarítok, kell az erő, hétfőtől pedig még két hétig dolgozom, az sem lesz könnyű, mert a napi munka mellett meg kell írnom az átadást is.
Annyit azért még hozzátennék, hogy a gyerekeket nem a rézfülő bagollyal szokták ijesztgetni, hanem a rézfaszúval.
De ez mindegy is.

2 Comments:

  • At 9:16 du., Anonymous Névtelen said…

    Gratula !
    De ami szomorú: Autóval Sopron felé,falu.Tábla mutat balra:"kézi autómosó", na gyerünk...
    Mossák,szól a rádigó, közben ketten dumálnak:" Orbán,ez fasza gyerek, ez nem kertül. Megmonnya a rohatt komenistáknak..."
    Hogy volt a multkor azzal a szavazati joggal meg az I.Q.-val ?

     
  • At 10:29 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Van ennél rosszabb is. Például az én felebarátném meg az ő lajosa, akiknek a barátném nyugdíjbavonulása utáni első közös útjuk Kenderesre fog vezetni, a Horthy kastélyt kívánják együtt megtekinteni. Merthogy a barátném nagypapája Horthy tiszt volt és bármit is mondanak, az ő nagypapája nem állhatott rossz oldalon.

    Az csak a baj, hogy az ilyen hülyeségek miatt már azt sem akarom meghallani, ha valamiben esetleg mégis igaza lenne.

    Ami meg a szavazati jogot illeti, hát igen, nehéz kérdés. Én nem gondolom magamról, hogy egy tótumfaktum vagyok és mindig helyesen döntök, így jó, ha van kontrollom. A népfelség végülis pont arra való, hogy elfedje az ember személyes felelősségét - egymillió veréb ugyebár nem tévedhet.
    Azoknak a felelőssége lenne, akik az ilyen Orbán beszéd féle demagógiát lenyomják a torkunkon hogy uralkodjanak az ösztöneiken és ne etessék be a jónépet.
    Ijesztő, ahogy az emberek kajolják ezt a szart.
    És az is ijesztő, hogy soha nem lehetek benne teljesen biztos, hogy az "én oldalam" engem nem egy más színű és állagú, de mégiscsak szarral etet-e.
    Nincs az a magas IQ, aki két rossz közül tiszta lelkiismerettel ki tudná választani a kevésbé rosszat. Választ, én is választok mert muszáj, de közben nyavalygok és nagyon szeretném, hogy egyszer, csak egyszer az életben a jobb mellé tehessem le a voksom.

     

Megjegyzés küldése

<< Home