Brünnhilde szikláján

Valló világ

2007/06/25

Ezt itt csak azért, hogy minél több helyen meglegyen:

"Nem szeretném, ha politikai pártok felcsimpaszkodnának az ügyre, a személyes tragédiámra, már csak azért sem, mert az MDF-nek és a Fidesznek jelentős szerepe van abban, hogy a Pallag László-féle olajbizottság munkáját ellehetetlenítették. Nem adták meg a segítséget ahhoz, hogy a bizottság kiderítse, milyen kapcsolatrendszer állt a rendszerváltás utáni legnagyobb bűncselekménysorozat mögött.

Ebből az álszent szolidaritásból nem kérek, hiszen ez ellen harcolok.

Tehát kifejezetten álszent a Fidesznek a magatartása, és meg kellene nézni azt is, hogy az MDF milyen politikát folytatott annak idején.

Elég csak a fűtőolaj és dízelolaj ártámogatása közti különbségre gondolni, ami lehetővé tette az olajjal való visszaélést. Annak ellenére tette ezt az MDF-kormány, hogy - amint a filmemből kiderül - Bod Péter Ákosnak felhívták a figyelmét annak idején arra, hogy nem jó, ha távolítják egymástól a kétféle olaj árrését.

Továbbá késlekedtek a jövedéki törvénnyel és bizonyos cégeknek halasztott vámfizetési kedvezményt biztosítottak, amivel további több százmilliárdos kárt okoztak a magyar államnak. Hiszen mint tudjuk, a cégek a vámtartozások és a köztartozások elől rutinos jogászok által kimunkált, jogi technikai manőverekkel megkerülték a fizetési kötelezettséget: úgyis mint korlátozott felelősségű társaság, amely a törzstőkéjét messzemenően meghaladó vámtartozást halmozott fel, továbbá hajléktalan vagy nincstelen beltag a betéti társaságoknál. Amikor pedig az olajügyekkel kapcsolatos visszaélések felderítése került napirendre, éppen a Fidesz által vezetett kormányzat volt az, amely megakadályozta a bizottság tisztánlátását azzal, hogy a Polt Péter által vezetett ügyészség többek között késleltette a magyarországi olajtérképek átadását az olajbizottságnak.

Tehát eleve álszentnek tartom, hogy amikor napirendre kerül ez a korrupció, akkor a velejélig korrupt pártok jelentkeznek be elsőnek az ország megmentésére. Van itt elég muníció az MDF-en és Fideszen kívül, például a civil társadalom megerősödésében, mert az emberek értik, hogy miről van szó. A kormánynak is felelőssége, hogy megszabaduljon azoktól a politikusoktól, akiknek a neve elkopott az olajjal kapcsolatos gazdasági bűncselekmények elkövetése során.

Számoljanak el a pártpénzekkel. Minden párt többet költött a kampányra, mint ami járt neki. Éppen ezért feltehető, hogy olyan forrásokból érkezett a pártokhoz a pénz, ami az alvilághoz köthető.

A gazdasági maffia tolja a pártok szekerét. Honnan is lenne ennyi pénz különben? A politikusok magánvagyona miből kezdett el gyarapodni?

Az MSZP felelőssége az, hogy megállítsa ezt a folyamatot.

Én azt tartom kifejezetten méltatlannak, hogy még jelenleg is a nyilvánosságot akarják minden áron magukhoz ragadni bizonyos politikai csoportok, és túl akarják harsogni azt a helyzetet, hogy itt van egy összetört nő, aki egyfolytában azt szorgalmazza, hogy ne mellé beszéljünk, hanem konkrét ügyek feltárását tegyük lehetővé.

Azok az erők kiabálnak leginkább korrupcióról, akik a legkorruptabbak. A nyilvánosság alkotmányos joga a választóknak, aki nem tud mérlegelni, szelektálni, ha nem tudja, hogy a jelölteknek milyen múltjuk van, miben vettek részt, miből gyarapodtak.

Az általános titkosítást semmi nem indokolja, erre több ombudsmani vélemény felhívja a figyelmet, ezért oldja fel a titkosítást a kormány és járuljon hozzá, hogy egy igazi jogállamban élhessünk.

Álszent az a politika, amely a nyilvánosságot eszközként használja, és nem az igazság felderítésére. És az embereket pedig különböző kiragadott üzeneteket akarja manipulálni. Tény, hogy a rendszerváltás óta jelentős gazdasági visszaélések történtek, amelyekben pártszínektől függetlenül benne lehetnek a kormányok, hogy ha nem szorgalmazzák a nyilvánosságot és a demokráciát megcsúfoló titkosítások feloldását. "


Forrás: olajos.nolblog.hu