Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/09/11

Kecsöpös lecsó

Na, azt sem hittem volna, hogy tényleg létezik kecsöpös lecsó, de tényleg van olyan, máma azt ettem a menzán. Hihetetlen szar volt, konzervlecsó cukros ecetes aromával. Egy picike szelet hal volt alatta (merthogy azt rendeltem volna, lecsós halat), és főtt krumpli mellette. Ami ráadásul meg volt szórva száraz petrezselyemmel. A száraz petrezselyem kissé békapisi aromája nagyon rosszul megy az ecethez, nekem elhihetitek.
Én nem tudom, minek megy az ilyen szakácsnak, miért nem inkább hullamosónak vagy sirásónak, még mindig kevesebb embert tenne sirba.
Az étlap szerint sonkávas és sajttal sütött padlizsánban parizer van, a leves vagy sós, vagy zsiros. Olyan, hogy se elsózva nincs, se zsirba fojtva, olyan nem létezik. Igaz, olyan sem, hogy egyszerre sós és zsiros. Ez a napi feladvány, hogy aznap mi van soron.
Ha nem lennék ennyire kész, kitanulnék szakácsnak és nyitnék egy kis kifőzdét.
Ahogy a dolgok állnak, még megtörténhet.

Címkék: ,

4 Comments:

  • At 11:41 du., Blogger Kinga said…

    Draga brunnhilde, akkor most aruld el, mert megdoglok/m a kivancsisagtol, hogy honnan a manobol ismered a bekapisi i'ze't??? Eskuszom, ha azt irnad, tellleg ismered, akkor sem lepodnek meg teged (virtualisan) ismerve, amennyit te tapasztaltal, de azert ez kifurja az oldalam :D

     
  • At 12:01 de., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Az izét nem, de a szagát igen. Vagy legalábbis néhány növényen néha lehet érezni valami olyasmit, amit én békapisinek tippelek. Lehet persze csiga-ondó is. Leveleszöldségeken van néha, és a rosszul száritott petrezselmen, zelleren, ilyesmin. Egyébként nálm ez az ehetetle szinonimája :-DD

     
  • At 6:17 du., Anonymous Névtelen said…

    akkor ha szabad hozzátenném a békapisi - csigaondó hasonlatokhoz a magam hangyahányását, én azt szoktam mondani a száraz petrezselyemmel megszórt dolgokra (színházi menza)

    ez a te menzád hol van? a munkahelyeden?
    nehogy betévedjek egyszer :)

     
  • At 8:47 du., Blogger Kinga said…

    Jesszumpepi, mindig tanul az ember. :D

     

Megjegyzés küldése

<< Home