Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/02/26

Nézői engedetlenség

Erre nem tudok mást mondani, mint hogy mindenki menjen és nézze meg a Nyugalom című filmet.
Basszus, tényleg, emberek, hát már itt tartunk, hogy komolyan lehet venni egy ilyesmit?? Hogy ilyen butaságokkal képesek megtámadni egy regény film adaptációját csak azért, a film rendezője nekik nem tetszik? Pontosabban mert megnyert egy pályázatot a Nemzeti Színház igazgatói posztjára? Ilyen fogást kell rajta keresni?? Édes jó istenem, hát milyen ostobának kell ahhoz lenni, hogy azt gondolják, találnak is?? Mármint fogást találnak?
Erkölcstelen, basszus, egy regény adaptációban mi lehet erkölcstelen? Meg egyáltalán, van-e erkölcstelenebb annál, minthogy egy politikamentes művészi alkotásból politikai ügyet csinálunk??
Amint időm akad rá, megnézem a filmet.

Címkék: , ,

3 Comments:

  • At 7:24 du., Blogger Kinga said…

    Mecsoda zsenialis poszt-cim ez; meg mecsoda igazsagod vagyon... A guta tud megutni attol, ha belekevernek politikat (vagy akarmit) esztetikai kerdesekbe...

    Ez most kicsit idevag, bar lehet, hogy az Albi poszthoz kellene, de ottan is errol volt szo (reszemrol legalabbis), hogy nem azert kellene a sutba visszatenni Albit, mert ideologiailag gáz, hanem azert, mert egyszeruen elviselhetetlenul szarul ir... Nem?

     
  • At 10:23 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Még nem tudom. Ebből a novelláskötetből nekem még csak az jött le (már azon től persze, hogy csak az erdélyi parasztember ember, mindenki más vagy buta vagy állat), hogy egy rettenetesen urbánus ember próbál rettenetesen népies stílusban írni. Egy mondatban kell-köll, enyém-enyim és hasonlók. Jegyzetelni kellett volna olvasás közben.

     
  • At 10:23 de., Anonymous Névtelen said…

    Megnéztem a szemlén Alföldi filmjét. Fogok róla írni amint lesz időm. Sajnos rövidre vágva a mondandóm, a film rossz. A szereplők viszik a vállukon, már amelyik, rosszul válogatta őket is Alföldi, és hát tele van szenvelgéssel és szépelgéssel. Nem nagy csoda, hogy nem pörög, nem nézik az emberek. MIndehhez képest engem elgondolkodtatott, hogy MIUTÁN vége a szemlének és kiderül, hogy nem nézik a filmet, egyszercsak valaki feljelenti, hogy botrány legyen. Ha valami nem megy magától, kell neki a reklám. Mindamellett persze nem mondom, hogy bizton belső kör antireklámja, hogy ezek után aki amúgy nem nézte volna meg, most majd rohan a pénztárhoz, de erősen ilyen szaga van. Másra nem kell gondolni, elég ha a filmplakátot megnézzük, ami igen hatásvadász, és nem mellesleg a filmben nincs olyan jelenet és nincs olyan jelmez, ami a plakáton szerepel, vagyis fikció. Erősít a botrányra eleve. Innen már nincs messze az a lépés, hogy Alföldiék saját maguk keverik a szart a filmjük körül. Ami mondom, akár lehetne jó is, de sajnos nem az.

     

Megjegyzés küldése

<< Home