Brünnhilde szikláján

Valló világ

2008/07/02

Hiúság vására

örömmel jelentem, hogy a brunnhilde.freeblog.hu oldal a Goldenblog 2008. Kultblog versenyén 6. helyzést ért el.
Pontszerző hely, csókolom, pontszerző!!!
Köszönök szépen minden jelöülést és támogató szavazatot!

A virágokat pedig a már jól ismert e-mail címre tessék küldeni.
Könnyekig meg vagyok hatva.
Ilyenkor rossz névtelen bloggernek lenni. Holnap az új munkatársaim majd nem fogják tudni elképzelni, hogy időnként miért vigyorgok magamban. :-)))
El meg ugyebár ne nagyon mondhatom nekik. Majd azt képzelem, hogy én vagyok a nyári napok titokzatos asszonya.


Más:
Jelentem, hiába minden jó szándék, mégiscsak a laptop bizgentyűjét kell babrálnom, mert az én egerem még soros portos, a laptopon meg már nincs olyan.
A mai délelőttből egyébként horrorfilmet lehetne rendezni. A főnököm úgy vezetett be az SAP alapjaiba, hogy közben részt vett egy angol nyelvű telefon-konferencián. 20 perc múlva az ájulás kerülgetett, de hálistennek hamar véget ért és amikor egyedül maradtam, már nem zavartak, hagytak dolgozni. Egyszer megmutatta mit kér, amit tudtam, jegyzeteltem és a másodikat már egyedül csináltam meg. Igaz, majdnem két óra alatt, de a harmadik már 20 perc alatt megvolt :-)) Van még hova fejlődnöm. Ha az ország 6. legjobb erőforrás-tervezőjévé sikerül magam kinőni, nagyon meg leszek elégedve :-))
Imádom, hogy a főnököm gépét kell használnom. Ha elmegyek ebédelni, vagy egysezrűen csak pisilni és utána még egy kávét is megiszok, a gép elmegy aludni és hívhatom a főnököm, hogy írja be a jelszavát.
Agyrém.
A helyzetem az is bonyolítja, hogy csak angol nyelvű szofvereket használnak. Ez azért baj, mert még a Word-öt vagy az Excel-t sem tudom rutinból használni, egy pillanatra mindig kizökkent az, hogy az adott funkciót le kell magamban fordítani. Ehhez mondjuk néhány nap alatt hozzá lehet szokni - de pont az alatt az első néhány nap alatt, amikor a legtöbb tanulni és megjegyezni valóm van.
Kimerültem. Annyi új inger ér, hogy a nap végére már hányingerem van a fáradtságtól.

Címkék: ,

5 Comments:

  • At 7:29 du., Blogger . said…

    Gratulálok!:)
    (Nálam nem a 6. helyen van a színházas blogod, hanem dobogós.Volt még egy dobogós jelöltem,az be se került a tízbe....)

    Az első 2 hétben tarts ki, utána könnyebb (könnyű) lesz. Rutinnal ezt a munkát te lazán,félkézzel és óriási kreativitással fogod tudni csinálni.Addig meg csak nyugodtan.

     
  • At 10:58 du., Blogger phzs said…

    Gratulálok!
    Én is 6. lettem, csak egy másik kategóriában...
    Pár perccel az eredmény megjelenése után a tízek egyike (nem én, és nem az első helyezett) leközölt a saját blogján egy alternatív listát. Annyi önmérséklete még volt, hogy saját magát nem tette bele. Na, ezt utálom, mikor a való világ betör a virtuálisba...

     
  • At 9:54 de., Anonymous Névtelen said…

    Ne fordíts, az túl sok időt vesz igénybe. Inkább csak arra koncentrálj, hogy mi történik, ha valamit kiválasztassz. Ha vizuális típus vagy, ez gyorsan fog menni.

    Ha mégis fordítani akarsz, akkor saját rövid szavakra, és közben arra, hogy mi történik, ez is gyorsabb. Menni fog ez, türelem, egy nap erre bárkinek kevés.

    Mondom mindezt én, aki a számokat még mindig fordítja.

    maria

     
  • At 6:04 du., Blogger Brünnhilde sziklája said…

    Nem szó szerint fordítok, hanem keresek egy funkciót, és végig kell gondolnom, hogy amit rutinból, szinte vakon kiválasztok, az azt csinálja-e, amit akarok.

     
  • At 1:10 du., Blogger Bogaram said…

    Szia! Egy ideje már olvaslak, eddig még nem volt merszem hozzászólni.
    Az SAP gyönyörűségeiről én is tudnék mesélni :-)
    Kitartás, gondolom, hogy azért egy nagy cégnél is előbb-utóbb az informatikai részleg juttat számodra egy saját gépet. Csak nagy cégnél ez sokkal lassabban megy. Tapasztalat.
    Drukkolok neked!

     

Megjegyzés küldése

<< Home